Badrumsinspiration inför din renovering

Om du är trött på ditt badrum och behöver lite badrumsinspiration så är detta inlägg för dig. Här hittar du massa tips och inspiration som du kan applicera på ditt badrum för att fräscha upp det lite, eller ge det en lyxigare känsla. Vare sig det handlar om en stor eller liten förändring finns här tipsen på vad du ska tänka på när du designar eller ska göra om ditt badrum.

Speglar

badrum
badrum
badrum
badrum

Öppna upp ditt badrum med speglar! Det finns massor av olika sätt att integrera speglar i ditt badrum. Val av speglar ska vara taktiskt, man vill oftast inte ha en spegel precis framför toaletten, däremot vill man gärna ha en spegel ovanför handfatet. Man kan också överväga att ha lampor bakom spegeln för en riktigt lyxig känsla, eller ett badrumsskåp med en spegel för extra förvaring. Att byta ut sin spegel behöver inte var dyrt men kan göra att badrummet ser mycket lyxigare jämfört med ett badrum med en vanlig tråkig spegel.

Ljus

Att välja vilken typ av ljus du vill ha sätter vilken känsla badrummet kommer ge av. Man kan börja med att bestämma om man vill ha vitt, varmt eller neutralt ljus. När man väljer det är det viktigt att man tänker på resten av badrummet så som färg på väggarna, placering, färg på möblerna osv. Ofta passar varmt ljus bättre i mörkare badrum (så som i första bilden) och vitt ljus bättre i ljusare badrum (som i andra bilden). Annars kan det se konstigt ut och de vita väggarna ser plötsligt gula ut på grund av det varma ljuset. Placering är också viktigt, tex är det populärt att ha ljus runt spegeln istället för ljus ovanifrån. Detta är pågrund av att ljus ovanifrån lägger skuggor i ansiktet.

badrum
badrum

Badkar

badrum
badrum
badkar

Badkaret är badrummets centrum, ett vackert badkar drar till sig uppmärksamheten, men tyvärr gör även ett fult detsamma. Därför är det viktigt att badkaret är fint och passar till resten av badrummet. Det finns många olika former att välja mellan och även stil. Bilden högst upp har en liten kant medan badkaret på sista bilden inte har någon kant alls för att få det att se skarpare och mer simplistiskt. Alla har inte plats för ett badkar i sitt badrum vilket är en himla otur men om man har plats bör man definitivt skaffa ett. Badkar är definitionen av lyx, det är ditt egna spa. När du väljer kranen finns också många val att göra, tex kan man ha ett dusch huvud som är rakt så som på sista bilden. Ett rakt duschhuvud är minimalistiskt och modernt och passar till badrum som ska upplevas som fräscha och stilrena. En antik badkarsblandare hjälper rummet få en “old-money” lyxkänsla eller en mer vintage känsla, så som i första bilden.

Vi hoppas att detta inlägg varit hjälpsamt. Är du intresserad av att renovera och har frågor eller behöver hjälp så är du välkommen att kontakta oss på Toppreno eller begära en offert direkt. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *